Hållbarhet

undefined

Vår vision

Vår vision är inte bara att minska våra utsläpp utan att vår tillverkning ska ha en positiv påverkan på miljön. Vi har en bra utgångspunkt; trä som material beräknas vara CO2-positiv efter avverkning (om det avverkas och återplanteras på rätt sätt). Därför använder vi FSC-certifierat eller lokalproducerat virke. Vidare arbetar vi med våra energikällor, transporter, förbränning av spill och med livslängden på våra stolar för att hålla alla delar av produktionen på rätt kurs mot en bättre miljö.

Våra stolar är gjorda för att hålla i generationer. Ju längre tid en stol håller desto längre tid binds CO2 i möbeln. Visst kan en stol till slut gå sönder, men trä går alltid att laga. Visst kan man tröttna på en stol, men med ny färg och nytt tyg så kanske man (eller någon annan) vill ha kvar den. Vi arbetar därför även med återbruk, läs mer under ”Evigt liv”.

Vi siktar på att varje stol som vi tillverkar ska leda till en bättre framtid.

undefined

Evigt liv 

Våra stolar är gjorda för att hålla i generationer, ja egentligen hur länge som helst. Visst kan alla stolar gå sönder eller bli slitna och fula men det går att fixa.

Vi erbjuder rekonditionering av våra stolar till både privatpersoner och offentliga kunder. Vi samarbetar också med Sajkla med rekonditionering av kvalitetsstolar från olika producenter så att inga stolar ska behöva avsluta sina liv i förtid.

För offentliga kunder, t ex restauranger där slitaget kan vara mycket hårt, rekommenderar vi beställning av ett litet överantal stolar. De lagerhålls hos oss och skiftas mot slitna stolar som behöver lagas eller fräschas upp. De lagerhålls i sin tur tills några fler behöver lite omvårdnad och så vidare… Kunden står aldrig utan full uppsättning stolar och behöver därmed inte fundera på att byta ut allt - som sagt, evigt liv!

Skötselråd

Det är viktigt att veta hur man bäst sköter sin stol för att den ska hålla sig fin så länge som möjligt. Vad ska man tänka på när stolen är tillverkad i massivt trä? Hur rengör man den vattenbaserade lacken?
Läs mer om hur du vårdar din stol på bästa sätt!

Hållbarhetspris

Stolfabriken tilldelades 2021 ”Årets hållbarhetspris” av Tibro kommun med följande motivering:

”Årets vinnare har genom sin kunskap om material och produktionsmetoder öppnat upp möjligheter för hållbara inredningsprojekt.
I allt från litet till stort har årets pristagare tillsammans med olika samarbetspartners
visat nya vägar framåt och är en stark kraft för hållbarhetsfrågan och återbruk inom möbel- och inredningsbranschen.”

Titta gärna på filmen där vår VD James reflekterar om hållbarhet!

Kontakta oss